Bjorn-Peder

Musikk i spill

3630661-woman-lying-on-floor-with-notebook-enjoying-musicMusikk har eksistert like lenge som mennesket, og musikken vi har skapt har påvirket oss, slik at vi deretter påvirket den igjen. Det går i ring, men utviklingen får spiralen til å vokse. Musikk er en utrolig viktig del av vårt samfunn, og nøye utvalgt musikk kan forandre humøret vårt betraktelig i en bestemt retning. Derfor har filmmusikk og spillmusikk fått veldig mye oppmerksomhet i underholdningsbransjen.

Prisbelønnet spillmusikk

De fleste spill legger størst fokus på lydeffekter, mens bakgrunnsmusikken justeres etter omgivelsene. Enkelte spillutviklere har dog gjort ting litt annerledes og brukt musikken på en langt mer grundig måte – de har fått musikken til å bore seg vei inn i vårt sinn og styre oss underveis i spillet. Slik musikk påvirker våre tanker og følelser, for deretter å legge igjen et minne. Final Fantasy-serien har fått utallige utmerkelser for den fantastiske spillmusikken. Final Fantasy har til og med avholdt egne konserter, og private interesseorganisasjoner har skapt egne spillmusikk-konserter for å hylle de beste låtene.

Musikk i nettspill

Pengespill og da spesielt spilleautomater har i det siste blitt skapt med utrolig gode lydeffekter og bakgrunnsmusikk. Siden moderne spilleautomater oftest har et utvalgt tema de følger, bruker utviklerne musikken til å skape stemning og gjøre spillopplevelsen komplett. Aliens er en av de mest kjente spilleautomatene nettopp på grunn av de spennende effektene, gode animasjonene og kjente bakgrunnsmusikken.

Metal Gear Solid gjør det igjen

Ett spill som har fått mye god kritikk for den perfekte blanding av lydeffekter, visuelle detaljer og spillmusikk er legendariske Metal Gear Solid. Det nyeste spillet i MGS-serien, det femte i rekken, sies å ha den beste spillmusikken noensinne, noe man kan få en forsmak på i en lang MGS-video som allerede florerer på nettet.

posted by Larissa Dooley in Musikk and have Comments Off on Musikk i spill